Yleen kirjoitetussa uutisessa “Toimittajaryhmä paljasti EU:n ulkorajoilla toimivat salaiset yksiköt, jotka käännyttävät siirtolaisia väkivaltaisesti” (7.10.2021) kerrotaan, kuinka Kreikan ja Kroatian rajoilla on tapahtunut väkivaltaa siirtolaisia kohtaan. siirtolaisia on voimalla käännytetty takaisin rajan taakse. Kreikan rannikolla siirtolaisia on lähetetty takaisin merelle ilmatäytteisissä aluksissa ilman pelastusliivejä. Kreikka kiistää syytteet. 

 

On järkyttävää kuinka julmia ihmiset voivat olla. Vaikka siirtolaisia voi tulla liikaa, eikä kaikki maat halua ottaa heitä vastaan, ei silti voi alkaa väkivalloin käännyttämään ihmisiä takaisin sinne mistä ovat tulleet. Turkki on onneksi pelastanut mereltä siellä ajelehtivia siirtolaisia. Maiden poliisi on tutkimusten mukaan ollut mukana näissä pahoinpitelyissä. Kommandopipot päässä hakkaavat metallipampuilla rajanylittäjiä. 

 

Asiasta pitäisi tehdä heti paljon suurempi juttu. Myös EU:n pitäisi olla vastuussa enemmän sen rajoilla tapahtuvista asioista. Rajoilla on ollut ongelmia jo useamman vuoden, mutta asialle ei ole siltikään tehty vielä mitään. Varmasti olisi parempiakin keinoja sulkea rajoja, kuin väkivallalla. 

 

https://yle.fi/uutiset/3-12133964