Koronapassin käyttöönotto jakaa ihmisissä mielipiteitä. Etenkin nämä niin kutsutut väliinputoajat ovat herättäneet keskustelua, ja onkin täysin perusteltua väittää nykyisen koronapassin suunnittelun jääneen puolitiehen.  

 

Olen samaa mieltä siitä, että koronapassin kaltainen voimakeino on tarpeellinen taistelussa tätä kulkutautia vastaan, mutta toteutus on ainakin osin epäjohdonmukainen ja epätasa-arvoinen. Täysin järjetöntä on, ettei koronapassia voi saada vaikka on saanut yhden rokotteen ja sairastanut taudin, minkä uutinen väittää olevan THL:n linjauksen mukaan kahta rokotetta vastaava suoja. Tulee myös ottaa huomioon ihmiset, jotka eivät esimerkiksi jonkin immuunipuutoksen vuoksi voi ottaa rokotetta. Koronapassi rajoittaa huomattavasti heidän vapauksiansa, vaikka he rokotteen haluaisivatkin ottaa.  

 

Itseänihän koronapassi ei tuplarokotettuna paljoa vaivaa, mutta nykyistä toteutusta ei olla mietitty loppuun asti. Tietyllä tavalla toteutettuna ja uudelleen mietittynä koronapassi olisi mielestäni hyvä tapa suojella rokottamattomia ja velvoittaa myös heidät mukaan taisteluun tätä pandemiaa vastaan. Koronapassi pitäisi mielestäni uudistaa siten, että kaikilla halukkailla olisi siihen mahdollisuus, mutta nyt niin ei ole. Mielestäni tulee myös pitäytyä siinä, ettei koronapassia vaadita muualla kuin ainoastaan alueilla, joilla se todellakin on tarpeellinen.