https://yle.fi/uutiset/3-12147817 

 

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot aiheuttavat maissa muutoksia ja rokotteiden jakelu aiheuttaa suuria järjestelyjä. Väistämättäkin tilanne aiheuttaa hankaluuksia, eikä kaikki suju niin kuin pitäisi. On väärin kieltää halukkailta toinen rokote, kun sitä joka mediassa niin kovasti painostetaan. On eri asia tuntevatko rokottamattomat olonsa hylityksi koronapassien ilmetessä, mutta kun rokotetutkaan eivät sitä enää saa, voidaan koko hanke heittää roskiin.  

 

Näille aikaisemmin koronan sairastaneiden ”väliinputoajien” vaihtoehdot ovat maksullisiin koronatesteihin osallistuminen tai ilman koronapassia jääminen. On väärin laittaa väki maksullisiin testeihin, vain koska ensimmäisen ja toisen rokotuskerran välissä on sairastettu korona. ”Väliinputoajien” ohella kärsivät myös vähävaraiset, joiden rahat eivät riitä ylimääräisten testien ottoon. 

 

Epäoikeudenmukaisuutta esiintyy myös siinä, kun henkilöt, joiden terveydentila estää rokotteen oton, eivät saa passia ja jäävät yhteiskunnan ulkopuolelle. Valtio ei tietysti pysty kaikkea täydellisesti suorittamaan, mutta kun epäkohtia esiintyy toisensa jälkeen, on aika miettiä, mikä on kansan kannalta järkevin ratkaisu.