Uutisessa kerrotaan EU:n ja Yhdysvaltojen tämänhetkisistä keskusteluista Talibanin kanssa. EU:n edustajat keskustelevat Talibanin edustajien kanssa tulevaisuudesta ja mahdollisista eri parannuksista. Keskustelun sisältönä ovat naisten oikeudet, humanitaarinen apu sekä hätäavun antaminen Afganistanille ja sen naapurimaille.  

Mielestäni on hyvä, että muut maat yrittävät tukea Afganistania heidän huonossaan tilanteessaan. EU:n tarjoama miljardin euron tukipaketti varmasti auttaa Afganistaniaa ja sen naapurimaita tämänhetkisessä kriisissä. Keskustelu Talibanin kanssa saattaa tuottaa jonkinlaista rauhaa maiden välillä ja Afganistanissa, mitä siellä asuvat ihmiset juuri nyt tarvitsevat.  

Taliban kuitenkin itse päättää, että haluavatko he rauhaa vai konfliktia maiden välillä. Jos Taliban jatkaa heidän väkivaltaista käytöstään, maa pitäisi ottaa takaisin ennen kuin siitä tulee mahdotonta. Kuten uutisessa lukee, maasta voisi tulla tukikohta muille terroristeille, mikä on yksi huonoimmista asioista mitä voisi tapahtua Talibanin vallan alla. Huono kohtelu naisia kohtaan on tällä hetkellä Afganistanissa korkeimmillaan, minkä pitäisi yhä enemmän nopeuttaa päätöstä siitä, mitä Talibania vastaan tehdään. 

 https://yle.fi/uutiset/3-12140249