Ylen uutisessa (16.10.2021) kerrotaan ihmisten mielipiteistä koronapassin toteuttamista kohtaan. Yli puoli vuotta sitten koronan sairastaneilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta saada toista koronarokotetta ja näin ollen myöskään koronapassia ilman maksullista koronatestiä. Tämän takia moni kokee, että koronapassin toteutus on ollut syrjivää ja epäoikeudenmukaista. 

 

Vaikka uutisessa sanotaan, että on lääketieteellisesti oikein jättää toinen koronarokote antamatta, kun koronan on sairastanut, on se mielestäni epäreilua, että tämän takia koronapassin saaminen on mahdotonta. Jos kerran koronan sairastaminen ja yksi rokoteannos vastaavat kahta rokotetta, miksei näille ihmisille mahdollisteta koronapassia. Tämän takia jopa joidenkin ihmisten arjessa voi näkyä erilaisia haasteita 

 

Mielestäni tilanne ei vielä ole kuitenkaan toivoton, sillä esimerkiksi matkustaminen onnistuu suurimmaksi osaksi todistusten avulla, ilman koronapassia. Silti esimerkiksi Suomessa moniin ravintoloihin tarvitsee koronapassin. Jos tulevaisuudessa koronapassia tarvitsee yhä useampiin paikkoihin, on asialle tehtävä jotain, mieluiten heti, ettei minkäänlaista epäoikeudenmukaisuutta tapahtuisi nytkään.