Ylellä 11.10 julkaistussa uutisessa Jyrki Saarikoski kokoaa kattavasti kansalaisten kantaa Puolan ja EU:n väliseen selkkaukseen jonka on huhuttu johtavan jopa Puolan EU eroon. 

 

Oman näkemykseni mukaan puolalaisten reaktio mahdolliseen EU eroon on hyvin järkevä ja ymmärrän hyvin heidän kantansa vastustaa sitä. Puola joka kuuluu suurimpiin EU:n tukien vastaanottajiin olisi todellisessa pulassa ilman EU:n taloudellista tukea. Tätä mieltä olivat myös puolankansalaiset. Uutista varten oli haastateltu iäkästä puolalaista joka kertoi brexitin kaltaisen tapahtumasarjan olevan todellinen katastrofi puolalaisille. Haastateltu pelkäsi etenkin lapsenlapsiensa puolesta, koska EU:sta poistuminen tarkoittaisi ulkomailla opiskelun ja työnteon vaikeutuvan. Samasta syystä huolissaan Puolassa ovat myös monet muutkin sillä kuukausi sitten järjestettyjen mielenosoituksien aikaan vain Vasrsovan kaduilla oli laskettu liikkunen miltein 100 000 EU eroa vastustavaa kansalaista. 

 

Vaikkakin Puolan hallitus on ilmaissut pysyvänsä EU:ssa herää silti epäilyksiä todellisuudesta. Sillä jos Puolan hallitus olisi tosissaan EU:n puolella miksi he eivät korjaisi perustuslaissaan olevia EU lakia rikkovia kohtia. Tämä tuntuu minusta erikoiselle ja niin näyttää tuntuvan myös maan kansalaisista.