Yle uutiset julkaisi 16.10 lentoveroa käsittelevän uutisen, jossa kerrottiin erilaisten lentoverojen käyttöönotosta Euroopassa. Uutisessa käsitellään pääasiassa lyhyen matkan lentoja, jotka haluttaisiin vaihtaa julkisilla liikkumiseen. Lisäveron oletetaan aiheuttavan lippujen hintaan noin 5-7 euron nousun.  

Lentämisen ympäristökulutus on eittämättä iso. Suurin osa päästöistä tulee jo lentoonlähtövaiheessa, joten matkan lyhyyden ei tulisi olla tekosyy kulutuksen vähäisyydelle. Vaihtoehtoiset kulkutavat, kuten esimerkiksi juna ja linja-auto ovat paljon ympäristöystävällisempiä.  On myös selvää että aihe on tärkeä, koska Suomenkin lentoverokeskustelu on lähtenyt liikkeelle kansalaisaloitteesta. 

Lentämisen hyviä puolia ovat lentämisen nopeus ja turvallisuus. Kiireellistä elämäntyyliä harjoittavalla ihmisellä ei välttämättä ole aikaa matkustaa Kuusamosta Helsinkiin linja-autolla, kun lentämällä pääsee perille melkein 9 kertaa nopeampaa. Olisi hienoa jos lentoveroa määriteltävissä saisimme tarpeeksi resursseja jotta voisimme määrittää jokaiselle reitille verotukset erikseen, niin esimerkiksi ihmiset joilla ei ole mahdollisuutta junaliikenteen käyttöön eivät kärsisi turhaan. 

Lentojen verottaminen on ehdottomasti tervetullut ratkaisu, koska suomessa välimatkat ovat pääasiassa lyhyitä. Uskon että valmiiksi kalliiden lippujen hinnan pienellä nostolla ei ole suurta vaikutusta lentoliikenteen käyttöön, mutta verotuloilla saadulla rahalla olisi helpompaa kattaa lentämisestä aiheutuneet ympäristöhaitat. 

(https://yle.fi/uutiset/3-12145655 )