Ylen 16.10.2021 julkaisemassa uutisessa käsitellään koronapassista, jota keskustellaan kriittisesti sosiaalisessa mediassa viime aikoina. Monet kokevat koronapassin toteuttamista epäoikeudenmukaisesti. Koronapassin saa vasta kun henkilö on saanut kaksi rokotetta, joten se voi olla monimutkaisempaa niille, jotka ovat sairastuneet koronaan tai saaneet yhden rokotteen. Heillä ei ole muuta mahdollisuutta saada koronapassin kuin käydä maksullisessa testissä, josta saa erilliset todisteet.

Mielestäni arkielämämme alkaa palautua vähitellen ennalleen, joten koronapassin käyttöönoton näkee hyödylliseksi monista näkökulmista. Koronapassilla saadaan selville esimerkiksi rokotteen annosten määrästä ja sillä monet pääsevät hyödyntämään ravintoloissa, yökerhoissa ja ulkomaille reissatessa. Koronapassin suuri hyöty on saada ihmiset hankkimaan rokotukset, jonka avulla voi edes vähentää tartuntamäärää.

Toisaalta tämä vaikuttaa epäreilulta niille, jotka ovat sairastuneet koronaan tai eivät ole täysirokotettuja. Jotta osa ihmisistä ei tunne itsensä jätetyksi tai syrjäytyneeksi, on tärkeää kiinnittää huomiota heihin ja tarjota apua tarvittaessa, ja on huomioitava myös heidän henkilökohtaisia syitään välttyä rokotteen ottamista. Ja olisi tasa-arvoisemmin, jos lisää annosta tai maksuttomia testejä annettaisiin niille, jotka niitä tarvitsevat.

https://yle.fi/uutiset/3-12147817